Сайтът използва "бисквитки", които ви дават възможност за използването на всички функции на сайта, за статистика и подобряване на качеството на предлаганите услуги.

Мобилна версия на сайта
Най-често преглеждани обявления
30.11.2017 16:45

Форумът за ефективно лидерство на НАП насочва към промяна на обслужването от държавните служители

Днес се проведе първия по рода си форум за ефективно лидерство на НАП. Форумът беше открит от г-жа Галя Димитрова, изпълнителен директор на НАП и г-жа...


Кат: НАП
29.11.2017 16:37

НАП търси 177 фискални агента

Агенцията е обявила конкурс за длъжността "инспектор по приходите"


Кат: НАП
20.07.2017 13:05

Затворена група във "Фейсбук" предупреждава за данъчни проверки

Създадена от търговци по Черноморието предупреждава участниците си за данъчни проверки, има снимки и на проверяващи


Кат: НАП
23.02.2017 10:57

НАП връща данъци на млади семейства с ипотечен кредит

И през 2017 г. един от членовете на младо семейство с ипотечен кредит може да намали сумата от годишните данъчни основи с лихвените плащания по заема ...


Кат: НАП
14.02.2017 10:37

8000 изпълнителни дела образува НАП за месец

всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения


Кат: НАП
06.12.2016 19:44

Само седмица остава до спечелването на нов автомобил от НАП

Седмица остава до тегленето на голямата награда в лотарията с касови бележки на НАП и МФ - чисто нов автомобил. Касовите си бележки потребителите на с...


Кат: НАП
10.08.2016 10:58

Звезди от шоубизнеса, лекари и адвокати с неплатени данъци

21 000 длъжници закъсняват с плащането на налозите


Кат: НАП
18.12.2015 13:09
Публикувано преди: 2 yrs
Посещения: 939

6 милиарда лева са възстановили частните съдебни изпълнители от създаването си до днес

ЧСИ отчитат и ръст в събирането на задължения в полза на граждани, общини и държавни институции


снимка: bcpea.org

За 10 години съществуване частните съдебни изпълнители в България са възстановили 6 млрд. лева, като от тях 560 млн. лева са внесени директно в бюджета на страната.

"Когато реформата стартира през 2005 г. малцина просветени експерти и политици бяха наясно, че всъщност държавата е тази, която има нужда от ЧСИ. Те не създадоха тази професия, за да дадат работа на "Х" на брой юристи. Частното съдебно изпълнение възникна в отговор на острия дефицит на справедливост в страната - стотици хиляди неизпълнени съдебни решения, силово събиране на дълг срещу огромни комисионни, както и повсеместното разбиране на гражданите и бизнеса, че правилата не важат за всички и могат да не се спазват", посочи председателят на КЧСИ Георги Дичев в страницата на Камарата на частните съдебни изпълнителии.

Г-н Красими Влахов, заместник-председател на ВКС, коментира:

"Дейността на ЧСИ се открои като пример за колегиалност и отговорност. Там, където държавата отказа да изпълни задълженията си по събираемостта на вземанията на съдилищата, ЧСИ се показаха на висотата на своето професионално и обществено положение и поеха тази изключителна тежка мисия. Реално те ще свършат работата на държавата".

Президентът на Международния съюз на съдебните изпълнители Г-н Франсоа Андрю изтъкна, че ЧСИ в България са давани като пример. "Един от изводите на икономическата криза е, че най-важно е да се запази доверието между гражданите, държавата, съдебната власт. Ние вярваме в качествата на българските частни съдебни изпълнители и се надяваме държавата да продължи да им помага да прилагат закона", коментира още Андрю за страницата на Камарата.

На годишнината присъстваха председателите на Висшия адвокатски съвет, на Нотариалната камара, на Съюза на юристите в България, народни представители, университетски преподаватели. На събитието, което се проведе в "София хотел Балкан", клетви положиха и избраните нови частни съдебни изпълнители, които участваха и спечелиха провелия се по-рано тази година конкурс.

 

 


Right content